Cloude logo
BLOG
TEHNIC
BUSINESS
PREȚURI
CARACTERISTICI
SUPORT
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
LOGIN
ÎNREGISTRARE
EN

ÎNTREBĂRI FRECVENTE


Ce este un Server Cloud?

Instanțele Cloud sunt mașini virtuale ce pot fi accesate de oriunde și oricând potrivindu-se perfect cu cerințele rețelei, fiind concepute să corespundă nevoilor clienților, ușor de extins, rentabile, rapide, sigure și pot fi implementate cu ușurință în câteva secunde.

Care sunt sistemele de operare suportate?

Vă punem la dispoziție o gamă largă de sisteme de operare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor Dvs. atât pentru business cât și personale. În prezent, următoarele sisteme de operare sunt active: CentOS, Ubuntu, Debian și Microsoft Windows, mai multe template-uri și aplicații vor fi adăugate în curând. De asemenea, lucrăm sa activăm CoreOS, OpenSUSE și FreeBSD. Vă rugăm să rețineți că achiziționarea licenței Windows intră in responsabilitatea clientului.

Cum să folosesc serviciile de securitate?

Tehnologia Intel® Trusted Execution (Intel® TXT) oferă tehnologii de securitate bazate pe hardware la nivel internațional, care conferă, prin urmare, o bază solidă de securitate și o platformă solidă. Intel TXT este special conceput pentru a consolida platformele de amenințările emergente ale atacurilor de tip hypervisor, BIOS sau alte atacuri de firmware, instalarea programelor rootkit rău intenționate sau alte atacuri de tip software. Îmbunătățește protecția, permițând un control mai mare al inițierii secvențelor printr-un Mediu de lansare măsurat (Measured Launch Environment - MLE) și activând izolarea în procesul de încărcare (bootare). Mai exact, extinde mediul de Extindere a Mașinilor Virtuale (Virtual Machine Extensions - VMX) a tehnologiei Intel® Virtualization Technology (Intel® VT), care permite o instalare sigură, lansarea și utilizarea unui sistem hypervisor sau a unui sistem de operare (OS).

Cum sunt stocate datele la Cloude?

Datele dvs. sunt reproduse de 3 ori pe infrastructura noastră de stocare, cu acest design datele Dvs sunt in siguranță și nu vor fi afectate de nicio defecțiune fizică a hardware-ului la nivel de storage. Backup-urile instante sunt stocate pe un spațiu de stocare separat independent de spațiul principal de stocare.

Cum pot realiza backup-ul mașinii virtuale?

Accesând Panoul de Control, secțiunea Listă VPS\Detalii VPS puteți da click pe butonul Backup instant pentru a crea un backup instant (snapshot) al serverului și veți putea implementa cu ușurință mașini virtuale noi folosind acest backup instant.

Serverele mele sunt întotdeauna disponibile?

În cazul în care este sesizată orice problemă legată de hypervisor pe o mașină virtuală funcțională, activarea automată a unui alt hypervisor disponibil vă va permite să vă concentrați doar pe nevoile și obiectivele dvs. de afaceri.

Pot obține informații despre locațiile Cloude?

Toată infrastructura noastră de tip cloud este găzduită în centre de date care sunt certificate de către autoritățile internaționale Tier 4, fiind de cele mai înalte standarde din industrie.

Ce demersuri trebuie întreprinse dacă sunt scutit de plata TVA-ului?

Dacă sunteți scutit de plata TVA-ului vă rugăm să contactați echipa noastră de support, fie pe mail, fie la secțiunea Support, pentru a vă modifica statutul utilizatorului în neplătitor de TVA. Rețineți că, clienții care beneficiază de statutul de neplătitori de TVA sunt în continuare responsabili pentru plata tarifelor serviciilor așa cum sunt ele indicate pe site. Dacă actele necesare, prin care se dovedește că sunteți neplătitor de TVA, au fost transmise către Combridge S.R.L. și au fost avizate de un reprezentant al Furnizorului, nu vi se va mai solicita să achitați TVA-ul și puteți solicita, dacă este cazul, rambursarea TVA-ului achitat.

Despre codurile de promoție

Codurile promoționale (cunoscute și sub numele de cupoane sau vouchere) oferă un credit contului unui utilizator. Nu există nicio modalitate de a solicita un cod promoțional, dar vom oferi ocazional coduri promoționale ca parte a unor oferte specifice. Pentru a utiliza creditul dvs., va trebui, de asemenea, să introduceți detaliile de facturare în contul dvs. De asemenea, rețineți că un cod promoțional este bun numai pentru cumpărarea produselor de pe Cloude.ro. Dacă vă anulați contul înainte de a vă consuma întregul credit, soldul rămas nu poate fi rambursat. Este posibil ca ofertele să necesite îndeplinirea anumitor criterii înainte ca un cod de promoție să fie furnizat. După ce contul dvs. îndeplinește cerințele menționate în materialul promoțional și codul de promoție a fost introdus la Factură & Plată > Cod promoție, creditul va apărea în contul dvs., sus în partea dreaptă a ecranului. O dată pe zi soldul dvs. va fi actualizat în scădere din contul curent al contului, taxele pentru serviciile utilizate care apar la Factura & Plăți> Detalii privind utilizarea. La începutul fiecărei luni se va emite o factură cu valoarea creditului primit, facturile pot fi interogate la Factură & Plăți > Factură. Codul de promovare trebuie utilizat înainte de expirarea termenului. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați folosind secțiunea de Support sau adresă de mail.

Cum se tarifează VPS-ul?

Toate serviciile sunt tarifate după fiecare oră de consum. Utilizarea unui Serviciu pentru mai puţin de o oră va fi tarifat corespunzator unei ore de utilizare. Dacă un VPS funcționează cel puțin de 672 ore lunar (28 zile), consumul va fi tarifat la prețul lunar.

Când se realizează taxarea si sunt transmise facturile?

Furnizorul va emite factura in EUR către Client la începutul fiecărei luni pentru consumul aferent lunii precedente și va taxa suma datorată de pe cardul Clientului. Facturile în RON se vor emite în termen de 24 (douăzeci și patru) ore lucrătoare de la data emiterii facturii in EUR și a taxării sumei datorate de pe cardul Clientului.

Care este unitatea minimă de utilizare pe platforma dvs.?

Unitatea minimă de utilizare este de 1 (o) oră, dacă folosiți o instanță mai puțin de o oră, aceasta va fi tarifată corespunzator unei ore de utilizare

Când sunt colectați banii de pe cardul meu de credit?

La începutul fiecărei luni calendaristice, Furnizorul va calcula consumul lunar al Serviciului pentru luna precedentă. Dacă tariful care trebuie achitat de către Client este mai mare de 5 (cinci) EUR (TVA inclus), acesta va fi taxat/colectat automat de pe cardul de credit al Clientului, iar dacă tariful este inferior acestei sume, sumele datorate vor fi, după caz, recalculate și taxate în următoarea lună. Dacă sumele datorate de Client Furnizorului vor atinge, în orice moment al lunii, limita de 25 (douăzeci și cinci) EUR (TVA inclus), suma datorată de Client Furnizorului va fi colectată instant de pe cardul de credit al Clientului, în ziua în care se atinge pragul limită de 25 EUR, fără a se aștepta perioada de facturare. Dacă în momentul procesului de retragere a sumei datorate de Client Furnizorului, Furnizorul nu identifică fonduri pe cardul indicat ca metodă standard de plată, va fi interogat următorul card definit la secțiunea Cardurile mele din Panoul de Control aferent contului Clientului până când sunt identificate sumele datorate de Client Furnizorului. Sistemul de facturare va interoga periodic soldul contului/urilor pentru a procesa sumele datorate. În cazul în care, timp de 7 zile consecutive, nu se identifică sumele datorate pe niciunul din cardurile adăugate pe contul clientului, serviciul se suspendă, fără a mai fi permis accesul Clientului la mașina/mașinile virtuală/e. Plata Serviciului se poate efectua doar online prin utilizarea soluției de plată online oferită de terțul autorizat PayU. Când serviciul este furnizat pe o perioadă mai mică de 672 ore, tarifele sunt calculate la prețul pe oră afișat pe site.

Se taxează mașinile virtuale in statusul Oprit?

Nu se consideră întrerupere a serviciului trecerea unui VPS în status Oprit (Shut Down), serviciul fiind tarifat în continuare. Da, mașinile virtuale in statusul oprit vor fi tarifate in continuare deoarece fiecare instanță conține o adresă IP, capacitate de stocare, etc., așadar folosește resursele server-elor Furnizorului. Vă recomandăm să vă distrugeți instanța dacă nu intenționați să o utilizați sau puteți realiza un back-up instant pentru a restaura mașina virtuală mai târziu. Prețul unui back-up instant este mai mic decat prețul unei mașini virtuale.

Care este prețul pentru un Back-up instant?

Tariful back-up-ului instant, calculat în funcție de capacitatea discului, este de 0,000085 EUR pe oră, per GB (fără TVA).

Taxă de pre-autorizare

După ce vă înregistrați pe cloude.ro și furnizați detaliile cardului Dvs, o taxă de pre-autorizare în valoare de 1 EUR va fi blocată de pe cardul Dvs. de credit sau debit înainte de a achiziționa produse. Vom anula această taxă imediat ce este realizată, astfel încât să nu fie taxată niciodată. Pre-autorizarea durează, în mod normal, între 1 și 15 zile, perioadele variază în funcție de băncile emitente, taxa de pre-autorizare va putea fi rambursată in aceeași zi sau 15 zile mai târziu. Rețineți că, cu toate că taxa poate apărea in extrasul Dvs., valoarea nu va fi niciodată retrasă din contul dvs. Dacă aveți întrebări suplimentare, contactați-ne la secțiunea Support.